Vse za enostaven začetek supanja

Supanje

SUP oziroma stoječe veslanje na napihljivi deski vabi mnoge začetnike, ki pa imajo veliko vprašanj v zvezi s tem, kako začeti. Na srečo gre za precej enostaven postopek, ki bo za nameček tudi zelo prijeten in zabaven, še posebej, če se ga lotimo v družbi. Ne samo to, končni rezultat bo zelo nagrajujoč, poleg tega bo odprl nove možnosti pri vodnih aktivnostih. Treba je le začeti.

Oprema za supanje

Največ preglavic seveda povzroča izbira opreme. Potrebujemo desko in veslo, pa tudi nekaj drugih drobnarij. Da to ne bo prevelik strošek, lahko SUP akcija cene konkretno zniža, na ta način pa je možno dobiti tudi kakovostnejšo opremo, ki bo začetnike navdušila, ne pa jih odganjala. Pomembno je, da kljub manj zahtevnim potrebam izberemo dobro opremo. SUP akcija lahko pomaga pri izbiri opreme, ne smemo pa gledati le na ceno. Če je možno, se o izbiri posvetujemo s strokovnjaki in prodajalci, seveda pa se je smiselno o vseh mogočih lastnostih desk in vesel pozanimati tudi na spletu in v drugih virih.

Čeprav lahko za SUP akcija ponudi velik prihranek, bo oprema vseeno draga. Za enostavno in brezskrbno supanje to ni idealno, saj je treba že takoj začeti z investicijo. Tej se lahko izognemo na različne načine, oziroma jo znižamo do zanemarljivih zneskov, ki naredijo supanje bistveno dostopnejše za tiste, ki ne nameravajo tvegati svoje finančne varnosti le za poletno rekreacijo. Namesto, da bi plačevali več sto evrov za nakup opreme, lahko cel komplet vzamemo v najem, kar bo stalo le nekaj deset evrov za cel vikend ali kar cel teden uporabe. Poleg tega so ti kompleti zelo prijazni do začetnikov, saj so ravno osnovni uporabniki najpogosteje med tistimi, ki povprašujejo o možnostih najema opreme. To je gotovo idealna možnost, vsaj po stroških je niti SUP akcija ne more prekositi.